En vinter i värmen?

Jag har tänkt återberätta vår resa för det är många som undrar. Allt från planering till ekonomi och upplevelser samt vad man ska tänka på m.m.

Jag vet bara inte riktigt var jag ska börja någonstans, det är ju inte bara några dagar det handlar om utan nästan 3 månader och mängder av upplevelser och roliga händelser och minnen för livet. Fick jag välja skulle jag inte åka hem och jag skulle mer än gärna hoppa på ett flyg tillbaka precis nu om jag fick frågan.

Är det någon som har något förslag? Ska jag göra en ny kategori och skriva inlägg eller ska jag göra en helt ny SIDA med undersidor om alla resmål etc. Jag vet inte alls vilket som är lättast eller bäst. Vill ju att det ska vara lätt att välja bland inläggen och se dem mer överskådligt. Och jag har en HEL DEL foton och det blir en hel del scrollande om man lägger alla på rad?

Säg gärna vad ni tycker och tänker 🙂

Bloggen har inte fungerat…

Tänkte ju kicka igång den här sidan lite igen men senaste två månaderna (efter förra inlägget) så har jag inte kunnat komma in på min kontrollpanel alls. Sidan har bara stått och hackat och jag har försökt få hjälp men det har inte gått ändå. Till idag!

Så nu fungerar den förhoppningsvis igen och jag kommer att uppdatera med lite text och foton m.m. från resan och sånt.

Mår ni bra annars?

Kram på er som fortfarande läser 😉

Att vara på resande fot i flera månader

Det är just vad vi har gjort de senaste månaderna. För cirka två veckor sedan landade vi på Gardemoen i Norge och kom tillbaka till Skövde natten till fredag den sista mars.

Under januari, februari och mars har jag befunnit mig på andra sidan klotet tillsammans med Peter och barnen. Vi har rest runt i Thailand och Filippinerna och tagit svängen genom Malaysia.

Så här har vår resrutt sett ut:

”Hur har ni haft det” är det många som undrar och svaret är enkelt:
Jättehärligt men också jobbigt ibland. Men det är det ju även här hemma med två småbarn. Inga sjukhusbesök eller så, bara vanlig tandsprickning och en enkel variant av höstblåsor. Lite turistmage åkte jag på i Filippinerna också men samtidigt så är jag inte försiktig utan borstar tänderna i kranvattnet, äter sallad/glass/skaldjur etc.

Jag rekommenderar verkligen att resa med barn. Asien är så fantastiskt enkelt att resa i och har man mindre barn med sig så är det ännu lättare. Man får en massa hjälp, på många platser finns ”Priority” när man har med småbarn, dvs man får gå före i köer på flygplatser m.m.

Det här var mitt 11:e besök till Thailand och första gången i Filippinerna. Jag älskar båda länderna och vi har sett SÅ mycket fantastiskt under de här månaderna. För barnens skull har vi inte hoppat runt så mycket utan hållit oss på samma ställe i 1-3 veckor för att därifrån åka på utflykter m.m. Det är förflyttningarna mellan ställena som varit det jobbigaste med resan så det känns som att det var ett bra beslut. Vi har också lagt lite extra pengar på att flyga istället för att sitta på bussar/tåg i otaliga timmar. Också det ett väldigt bra val med tanke på att lilla Mollie är väldigt åksjuk och har mått rejält illa under vissa färder.

Jag kommer att berätta mer om resan.
Det är väl dags att kicka lite liv i den här bloggen igen va? 😉

THAIMOUT

En så kallad Thaimout är ett begrepp som myntades för inte alltför länge sedan. Det innebär att man tar en liten Time Out från sitt liv här hemma och åker iväg på långresa till just Thailand.

Thaimout.

Det är just det vi är på väg att göra. Framöver kommer vi att lämna den dystraste årstiden här hemma och åka iväg till värmen en längre tid. Min lilla familj och jag.

För snart 10 år sedan åkte jag iväg ensam på en backpackingtripp till Asien under tre månader. Sedan dess har jag velat åka tillbaka på en långresa. Visserligen har vi åkt en månad varje år nästan, men just den där långa resan, när man känner att man inte ”snart” ska åka hem igen. Kunna koppla av och känna lugnet, slippa alla måsten och bara njuta. Tillsammans.

Sol, bad, värme, god mat, vacker natur, härliga människor och roliga upplevelser. Jag längtar!!

Koh Lipe, Caroline Landin Skövde
Ett av stoppen kommer att bli på en av mina favoritplatser – vackra Koh Lipe.
Här kommer vi att tillbringa 3 veckor ♥