…och så kom Mollie :)

Och det var kärlek vid första ögonkastet 🙂

Den 27:e januari klockan 09:48 såg hon operationssalens ljus för första gången efter ett planerat kejsarsnitt.

Eftersom vår förra förlossning blev allt annat än bra kändes det som ett bra val att snitta planerat den här gången och det känns som att vi fått en rejäl revansch den här gången.

Förutom att jag mådde lite kymigt ett tag på operationssalen och förutom att hon var stor och fastnade på vägen ut (ja, de kan fastna även via snitt) och mina kollegor fick sig ett akutlarm och lite motion i form av en ”joggingtur” ner till förlossningen för att ta hand om henne ♥ Så gick allt såååå bra. Nu är vi hemma tillsammans i några veckor för att få någon form av rutiner och komma in i vardagen med två barn, där ett sitter fast vid bröstet en stor del av dygnet och den andra pockar på uppmärksamhet i stort sett hela tiden.

Otillräcklighet sammanfattar mycket av känslorna just nu. Men det ska vi väl fixa det här, precis som alla andra?

Har ni några bra tips att dela med er av? ♥

Vår lilla älskade sessa 13 dagar gammal.

Mollie 160209

16 Replies to “…och så kom Mollie :)”

 1. Jag födde vaginalt och Alfred fastnade påvägen ut så han fick en alien skalle och ett blåmärke fram i hela pannan, stackarn. Men gav mig tusan på att ut, ja det skulle han;)
  Mmmm vet inte om du kikade på inslaget, reportaget om oss. Screening har funnits sen 2004 men ALLA sjukhus har inte det, faktiskt väldigt många som inte har. Tack och lov så väljer dom flesta att införskaffa det. Om du inte tog dig tiden att kika på inslaget så rekommenderar jag dig att göra det. Har till och med blivit stort i USA nu. Deval Granelli som uppfann metoden jobbar på Näl.
  Näl där Alfred är född var bland de första sjukhus som valt att införskaffa maskinen. Den räddade vårs sons liv! Hade vi åkt hem utan screening så hade han inte levt idag! Han föddes med förträngning på aortan, det var akut och han opererades 7 dgr gammal. Han fick behandling i ambulansen ned i form av medicin som skulle hålla förlossningskanalen öppen. Detta var tufft första barnet o allt! Men även detta klarade vi av!
  Det sjuka är att Alfreds farfar är hjärtspecialist samt att han tog beslutet att Näl skulle ta in maskinen, så konstigt allting på ngt sätt.

  • Jo, jag tittade 🙂
   Det är ingen speciell maskin för det ändamålet utan en apparat som kallas ”Pulsoximeter” som vi på Neo har haft i alla tider. Det är den speciella metoden som görs (mätning på höger fot och höger hand) på alla nyfödda och inte bara våra patienter på Neo. Man började göra det tidigt här också, i Skövde men pratade om att sluta göra det (vilket är helt befängt) pga tidsbrist, men det tar ju bara ett par minuter per bebis så jag hoppas verkligen inte de pratar om att sluta göra det igen =(

 2. Världens finaste sessa har ni;)
  Ja ”poxmätare” brukar jag kalla den. Nej det är ju verkligen HELT befängt att sluta med det!!!? Den räddar ju liv, den räddade våran Alfred! Alla sjukhus har inte den mätaren idag tyvärr och hoppas att dom flesta uppmärksammar detta lite extra och tar beslut att införskaffa den. Alfred mår bra och är helt återställd och frisk idag. En gång om året kommer vi att få gå på rutin UL.
  Vår sjukvård är fantastiskt när den väl fungerar och man är uppe i det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*