Tvåbarnschocken!

En del tycker att det är en chock att få ett barn, det där med hur man ska få tiden att räcka till och att man inte ”kan göra allt” när man får barn. Det var aldrig något problem för min del, jag har inte varit någon partyprinsessa på många år och resa m.m. kan man göra även när man får barn.

Däremot blev det lite av en chock när man får två barn och känna hur man ska räcka till åt båda två. Man är redan van vid att åsidosätta sina egna prioriteringar efter att ha fått barn så det är inget problem (förutom att det vore skönt att kunna duscha, kissa och äta när man vill) men att känna att man inte räcker och att storebror helt plötsligt inte har mammas och pappas fulla uppmärksamhet. Det är kanske mer speciellt när man inte ”bara” ammar utan också ska pumpa, flaskmata, diska flaskor, koka vatten, koka flaskor och allt sånt. Och med en liten prinsessa som gärna bor PÅ mamma eller pappa dygnets alla timmar.

Mollie LandinLilla prinsessan på pappas bröst

Vi börjar ändå få in lite rutiner men tar dagarna mest som de kommer, har varit hos mina föräldrar lite och haft besök här hemma.

På grund av alla smittor som härjar: Influensan, vinterkräksjukan, magsjuka och framför allt RS-virus så är storebror hemma från förskolan ett tag framöver. Visst skulle han behöva gå dit och få stimulans och så, men det kan han få här hemma också om vännerna kommer på besök. Däremot känner jag att jag inte har så mycket tid att ”bara bebisgosa” som man kanske skulle vilja, men det kommer att finnas tid för det om någon månad när vi får vara själva hemma någon timme per dag. Och om man väger nackdelar och fördelar så ser jag hellre att hon inte åker på något RS eller liknande när hon är så liten. Jag tror att jag är lite yrkesskadad också efter allt som jag sett under mina år på jobbet.

Jag skulle aldrig nånsin vilja se vare sig mina egna eller vänners barn riktigt sjuka i RS, det är en fruktansvärd syn och känsla och jag lider med de familjer som jag träffat på under åren vars barn varit riktigt dåliga ♥

Annars njuter vi här hemma så mycket vi kan mitt i alls kaos 😉 Blöjbyten, nappningar, leka med storebror, diska, laga mat, duscha, amma, mera blöjbyten, bära på Mollie, skratta med Albin och så bara ”vara”. Livet som tvåbarnsmamma och jag älskar mina barn! Man var orolig för om man skulle kunna älska någon lika mycket som man älskar Storebror, om kärleken skulle räcka till.

Det gör den. Och den är ännu större för båda två, speciellt när man ser dem tillsammans ♥

Mollie Landin 1

4 Replies to “Tvåbarnschocken!”

  1. Härligt, jag kommer mycket väl ihåg den här första tiden när vi fick vår andra dotter, det var verkligen att priotera bort vad man själv ville göra och jösses vad dagarna flög förbi. Det gör de fortfarande men nu är ju lilla Pixie 3 år så tiden har verkligen flugit förbi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*