När ens 1-åring är extremt åksjuk.

Min lilla skrutta, som numera snart är 1½ år gammal, är otroligt åksjuk.
Jag skulle vilja säga: Precis som mig. Tyvärr. Innan vi åkte iväg i vintras så spydde hon enstaka gång när vi åkte bil. Under resans gång kräktes hon några gånger (på båt, flyg, minibuss m.m.) men ändå inte ”så farligt mycket”. När vi landade på Gardemoen och satte henne bakvänd i stolen så började hon kräkas och höll på i 5 timmar, hela vägen hem. Det är tre månader sen vi kom hem nu och hon spyr så fort vi åker genom stan. Det längsta vi har åkt sedan vi kom hem är upp på berget en gång (fotona här nedan), till andra sidan stan en gång. Och så försökte P åka till farmor i grannstaden men det gick inget vidare.

Därför är vi i stort sett fast här i Skövde under sommaren.
Peter jobbar och jag är hemma med barnen. I vårt hus. Tar emot besök och försöker att få dagarna att gå. Men tycker synd om Albin som får vara hemma hela sommaren när det finns så mycket utflykter som man skulle vilja göra! Tack vare mina föräldrar har han ändå fått komma iväg lite grann hemifrån medan jag och Mollie har stannat här. Vi har också fått en hel del besök och det är jättemysigt! ♥

Inga tabletter eller armband fungerar för så små.
Det som skulle hjälpa är att vända stolen. Men hellre spyor än bruten nacke. Och har jag tur så lyckas jag fånga upp dem innan de kommer i hela bilen 😉 Vi har dock fått en medicin utskriven mot illamående. Inte just åksjuka, men illamående. Vi har inte provat den än, men tänkte testa den någon dag när vi ska prova oss på en liten ”längre” utflykt på någon mil eller två 😉

Tejpa för naveln hjälper eventuellt, men inte alltid.
Köra försiktigt och undvika rondeller och kurvor funkar inte så bra. Kallt (18 grader) i kupén och veva ner fönstret då och då funkar lite grann men inte helt.

Någon mer med en så liten åksjuking hemma?

One Reply to “När ens 1-åring är extremt åksjuk.”

  1. Ingefära funkade för mig men det behövs en hel del. Capsaicin, alltså till exempel piri-piri, skall också hjälpa men det har jag inte prövat. Hur man får en ettåring att tugga på en ingefära som bränner på tungan vet jag däremot inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*