Jävla skit.

Jo, det är min blogg, så jag får svära – även om det inte förekommer så ofta.

Jag har idag fått nya provsvar på de proverna som togs förra veckan och åter igen är mitt järnvärde alldeles för lågt och jag ska börja knapra ännu mera järn. Frågan är VARFÖR depåerna bara töms ut och varför kroppen inte tar upp det järn som den får genom kosten?

Sköldkörtelproverna är däremot normala ännu en gång, även om det mesta pekar på att det skulle vara en hypothyreos som spökar i min kropp. Jag har dock läst på och vissa läkare säger att proverna kan ligga normalt, men att det ändå är fel. Så jag ska fortsätta kolla upp det.

Däremot ligger mitt blodsocker alldeles för högt i fastevärde och proverna är enligt läkaren stigande, vilket innebär att jag nu befinner mig i ett stadie som kallas ”Pre-diabetes” med hög risk för att utveckla en diabetes. Helskotta!
Det här vill jag INTE (vem vill det?). Och jag undrar vad jag ska hitta på… Jag äter nästan inget godis som det är nu – visst äter jag lite kakor och annat sött emellanåt, men något måste man väl få äta? Men tydligen inte – jag får sluta äta allt och försöka äta var 4:e timme för att motverka blodsockersvängningar som inte kroppen klarar av. Vilket innebär att jag INTE kan göra som idag, och bara dricka kaffe fram till 16 på eftermiddagen p.g.a. illamående och sen äta middag.

Nu sitter jag här med en kopp te och undrar vad f*n jag ska ta mig till. Jag undrar som tidigare vad som håller på att hända med min kropp och jag känner att jag bara blir mer och mer stressad ju sämre jag mår. Som att det inte räcker med att jag har ständig huvudvärk, viktuppgång som heter duga och illamående ihop med en massa andra knasigheter?

Ursäkta språket, men jag orkar ta mig fan snart inte mer. Det blir som en ond cirkel som börjat äta upp mig inifrån.
Och hur mycket jag än VILL så orkar jag inte tack vare att jag är så sjukt trött och orkeslös. Det kanske – KANSKE – blir lite bättre om jag får järn i kroppen… jag kan alltid hålla tummen och hoppas på det.

F’låt gnället. Kände bara att jag behövde spy lite galla över situationen 😉

KRAM på er!

10 Replies to “Jävla skit.”

 1. Men fy faaaan vad jobbigt! =( Eller, såklart att jag inte kan veta hur det känns – inte varit i din situation – men jag kan bara tänka mig vilket helvete det måste kännas som! Och enerverande att inte få reda på vad som faktiskt är fel!
  Jag hoppas verkligen att du blir bättre snart och inte inte inte inte får diabetes!!! Hu, massor av varma kramar till dig! Även om det inte hjälper ett dugg mot din situation.. <3

 2. Jag fattar inte hur de inte kan skicka dig en remiss någon annanstans där det finns specialister på hypoteros eller liknande om de inte hittar något fel?

  Har du provat att äta enligt LCHF t.ex? Då utesluter du ju allt socker och kanske får lite bukt på den delen?

  Jag hoppas verkligen att du får mer hjälp, det är ju fan skandal att de inte kunnat hitta felet än!

  Massa kramar

 3. Hej Carro
  Varför händer det inget, har de ingen plan för hur man kan gå vidare och hjälpa dig? Du måste ju kunna få hjälp, kanske dags att söka upp en annan läkare eller helt enkelt gå privat. Känns som att det ibland är det enda för att få rätt hjälp och möjlighet att träffa samma doktor mer än en gång.
  Tänker på dig! Massor av kramar från Ann-Mari

 4. Ja fy fan vad jobbigt…. man blir så arg och frustrerad när det känns som att det aldrig tar slut….
  Jättefin blogg du fixat här….gillar den!! stora kramar (och du får spy hur mycket galla du vill……:)

 5. Att det inte bara tar slut någon gång och du får må bra!! Tänker en massa på dig hjärtat!! Håller tummarna för att proverna ska vända och bara visa bra värden!!! Det är en toppen blogg sida du har fått till…supersnygg!! Många, otroligt många kramar till dig gumman!!!!

 6. Hörrö… så jobbigt du har det. Får jag fråga vad du har för värde på sköldkörtelproverna? Jag har nämligen hypotyreos och gick sjuk länge utan att veta orsak, min första läkare hävdade att jag låg inom intervallet (då hade jag TSH strax under 4) medan min andra läkare lyssnade jättebra och satte mig på Levaxin och vill att jag ska ner runt 1. Han har själv varit med och tagit fram riktvärdena som nu är gamla, och han hävdar att de flesta har lägre än de gränser som ses som normala på många ställen i landet. TSH, T3, T4, antikroppar?

  Maila mig gärna – tänk om jag kunde vara dig till hjälp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*