UTBILDNING

Hösten 2001 började jag mina studier till sjuksköterska vid HiS – Högskolan i Skövde.
Efter tre års kämpande med enbart studielån en termin och hårt arbete resten av tiden vid sidan om skolan (på 2-3 jobb) var jag klar sjuksköterska och eftersom jag sedan 2003 arbetade som undersköterska (vilket man får göra efter X antal terminer på sjuksköterskeprogrammet) på Neonatalen, blev jag kvar där även när jag var klar.

Våren 2010 sökte jag ett stipendium inom Västra Götalands-regionen som jag lyckligt nog fick och hösten 2010 till våren 2011 läste jag därmed ”Specialistsjuksköterskeprogrammet för barn -och ungdom 0-18 år” i Umeå på distans, vilket innebar fysiska träffar under en veckas tid varannan månad. En toppenbra utbildning med mycket vetenskaplig förankring. I programmet ingår också en magisterexamen och att bli instruktör i hjärt-lungräddning för barn och ungdomar.

Otroligt stolt gick jag ut min vidareutbildning/specialistutbildning med högsta betyg i alla kurser!
Inom programmet ingår betygen IG, G eller VG. Och högsta betyg i kursen VFU Folkhälsoarbete är G – så… Jag är otroligt stolt över att jag under året jag pluggade fick högsta betyg samtidigt som jag gick med en odiagnostiserad sjukdom som gjorde mig otroligt trött, trögtänkt etc. Titta HÄR.

Sedan 2003 arbetar jag inom Neonatalsjukvården och det är det som jag brinner för:
att hjälpa för tidigt födda barn och sjuka nyfödda ♥

One Reply to “UTBILDNING”

  1. Roligt att läsa om din studietid! Själv läste jag till sjuksköterska på HiS 1999-2002, och arbetar på infektionskliniken. Till hösten ska jag börja läsa barnsjuksköterskeutbildningen på distans, via KI. Det ska bli jätteroligt och -spännande, så får ni några lediga tjänster framöver så tipsa mig 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*