– MINA RESTIPS –

Det är många som skriver till mig och frågar om resor, framför allt Thailand, eftersom jag numera ses som lite av en Thailands-guru bland många vänner och bekanta.
Utöver det har jag ju också cirka 30 andra länder i min ”jag-samlar-på-besökta-länder-lista” och flera av dem har jag också besökt flera gånger om.

Och jag tycker att det är jättekul! Mellan 2005 och 2017 har jag besökt just Thailand 12 gånger och åtskilliga månader.
Det har blivit över ett år i Thailand under de senaste cirka 10 åren, så 10% av mitt senaste decennium har jag tillbringat på andra sidan klotet. Underbart. Två av resorna har varit 3 månader långa, men då har jag också kombinerat Thailand med andra länder (Filippinerna, Kambodja, Malaysia m.m.)

Framför allt tycker jag om att inspirera andra till att besöka ställen som de inte varit på och kanske våga besöka andra platser i Thailand än bara Phuket (som enligt mig är överexploaterat och alldeles för turistigt) och som får många att inte tycka om Thailand och heller inte vilja återvända.

Många frågar ”var ska vi åka” och det är en bra fråga. Väldigt bra fråga. För det är sååå olika vad jag tipsar er om. Framför allt vill jag veta hur länge ni ska vara borta, hur många ni är som åker, vilket åldersspann och vad ni vill ha ut av er semester eller om ni vill ha det ”lugnt och avslappnat” eller kanske lite storstad för att shoppa.

Därför kan jag inte spontant säga ÅK DIT OCH DIT för det passar inte alla. Ska man ha en mix av ALLT så finns det mesta på Phuket. Utom kanske det mest genuina med Thailand och det är därför jag (och många andra vana Thailandsresenärer) undviker den ön.

Dagutflykt till Koh Gai

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*