MALLORCA (2016)

Jag har varit i Spanien förut, på Kanarieöarna ett par gånger och tycker om det. Från början tittade vi på resor till Grekland, där jag varit många veckor tidigare i livet (Rhodos och Kos) men Peter tyckte inte att det verkade så mysigt så efter att ha kollat runt lite så riktade vi in oss mer på Mallorca, både Cala D’or och Alcúdia.

Och när sen den perfekta resan till Alcúdia dök upp två dagar innan avfärd kunde vi inte gå miste om chansen, speciellt inte när vi fick resan för ett pangpris.
Förmodligen för att en stackars familj fått avboka i sista sekunden 🙁

Alcúdia, Mallorca Maj 2016

Stranden i Alcúdia är väldigt barnvänlig, en strandpromenad som löper nästan längs med hela den långa stranden som är lätt att köra barnvagn (och rullstol) på. Människor som cyklade ibland (trots att man inte får det), åkte inlines, gick ut med sina hundar etc etc. Sanden är finkornig och det finns gott om skugga att få tag på. Förutom de tusentals solstolarna och parasollerna så finns det på många ställen både palmer och barrträd längst upp mot strandpromenaden där man kan parkera barnvagnar m.m.

Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016

Vattnet var dock lite kallt fortfarande (och chicken som jag är så badade jag inte i havet) men kan tänka mig att det blir riktigt härligt när temperaturen stiger lite och det var bra mycket folk som var i och badade varje dag.

Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016

Hotellet då. Vi hamnade på hotell VIVA SUNRISE. Ett hotell som Ving har och det är 4,5 stjärnor.
För de som vill finns det All Inclusive. Men eftersom jag har multipla födoämnesallergier och Albin lider av SED så kändes det inte som något alternativ då det är som att slänga pengar i sjön. Istället fixade vi en hel del hemma i vår lilla köksdel i lägenheten och var ute och åt. Det är perfekt med eget litet kök (kylskåp, frys, plattor, mikro, kaffebryggare, vattenkokare m.m.) när man reser med barn. Vi köpte färskt bröd till frukost varje dag och kokade kaffe, fixade pålägg (skinka, ost, philadelphiaost, gurka etc).

Viva Sunrise, Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016

Viva Sunrise, Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016 (1)

Viva Sunrise, Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016 (2)

Det mest perfekta med hotellet var nog ändå den jättehärliga barndelen på gården. Vi tillbringade nästan varje förmiddag/lunch på stranden men gick sen upp till hotellet och tillbringade eftermiddagarna vid poolerna. Albin älskade att bada och leka där och jag doppade mig till och med (kors i taket!) trots att det bara var cirka 22 grader i vattnet.
Bredvid sjörövarskeppet ligger en stor inhängnad fotbollsplan och bakom skeppet ligger ytterligare lekplats och kids club.

Viva Sunrise, Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016 (3)

Vi var ute och gick med barnen nästan varje kväll, ena kvällen knatade vi cirka en mil. Flera gånger var vi inte hemma förrän 22-00.
Härligt kvällsklimat och perfekt att promenera runt och titta på saker. Vi hittade till Gamla Stan och fick njuta av Blå Timmen när vi var där.
Som fotograf älskar man ofta just den stunden för det ger ett så magiskt blått ljus!

Prismässigt ligger det som Sverige ungefär.
Priserna för att gå ut och äta är ungefär samma här hemma och även livsmedel i butik.
Glass känns det som att det togs ockerpriser på, ändå åt vi glass varje dag (det hör ju till när man har semester?)

Old Town Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016

Old Town Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016 (1)

Vi hade en jättebra vecka och kan varmt rekommendera att besöka Alcúdia, både med barn eller utan barn. Både med rullstol eller utan rullstol. Som ung och gammal. Det finns det mesta utav varje. Hit kommer vi förmodligen att åka tillbaka någon gång. Den enda nackdelen med den här resan var de usla flygtiderna, vilket gjorde att vi var framme vid hotellet kring 23:30 på kvällen och landade på Landvetter klockan 02:10. Inte riktigt kompatibelt med barn. Det gick så klart (allt går bara man vill) men det hade varit bättre med andra tider.

Strandkonst Alcúdia, Mallorca Maj/Juni 2016

Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016 Alcúdia, Mallorca Maj-Juni 2016