EGYPTEN (2009)

Den 10-17 december 2009 hoppade jag och min sambo på planet ner till Afrika och Egypten, ett helt nytt land för oss båda.

Vi hittade en restresa två dagar tidigare och betalade dryga 2ooo kronor för en vecka på 3-stjärnigt lägenhetshotell i Hurghada.

Hotellet hette ”Zahabia” och ligger cirka 3 km utanför Hurghadas centrum. En lätt promenad som jag och min sambo traskade många gånger om, framför allt om kvällarna för att ta oss in till centrum och äta något gott eller handla till kylen i rummet. Taxi enkel väg kostar bara cirka 10 kronor, så några gånger tog vi taxi hem, om vi hade mycket att bära och om klockan blev lite för mycket.

 

 

Mahmya
En dag tog vi en utflykt med båt över till ön Mahmya för att bada, snorkla och uppleva omgivningarna. Det är en fantastisk ö med azurblått vatten och härlig sand. Det finns inte så mycket att se mer än själva badet, men tycker man om paradisöar är den väl värd ett besök!

 

 

Sharm El Naga
Tycker man om att snorkla och dyka så är den här platsen värd ett besök! Vi tog en dagstripp dit med buss och låg på stranden hela dagen omväxlande med snorkling. En fantastisk plats mitt ute i öknen.

 

Ökensafari
En heldag tog vi oss ut i Saharaöknen med jeepar för att hälsa på i ett beduinläger och köra fyrhjuling m.m. Turen arrangerades av några killar vi träffade på stranden, vilket var mycket billigare än resebolagets utflykter. Vi är väldigt nöjda med trippen och har minnen för livet. Under dagen hann vi hoppa runt i sanddrivor i öknen, köra beachboogie, hälsa på olika typer av djur, köra fyrhjuling, äta buffé, röka vattenpipa, titta på egyptisk dans och en massa mer.
Det här är en utflykt som varar från morgon till natt, men vill ni uppleva något riktigt skoj och egyptiskt, så kan jag rekommendera er att åka.

 

Hurghada Stad
Vi gick in till stan nästan varje kväll. En lagom promenad i behaglig temperatur. Det är en livlig plats med mycket trafik och envisa försäljare som inte riktigt vet vad ”personligt space” är för något, utan vill gärna ta i dig för att försöka få in dig i deras affär.

 

Stranden i Hurghada
Vi låg på stranden och solade och badade (trots att det var lite kallt i vattnet) ett par dagar. Det finns flera stränder i Hurghada, men vi låg vid den nedanför vårt hotell eftersom det innebar gratis solstolar, handdukar etc.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*