CYPERN (2009)

Första gången jag var på Cypern var 1997.

Den här gången var målet med resan lite annorlunda än 12 år tidigare, då 19-åringar gärna lägger mycket tid på att partaja och gå ut och dansa (och kanske lite annat smått och gott).

Vi hoppade på flyget i augusti 2009.
Hotellet vi bodde på heter Senator och ligger i Ayia Napa. Vi åkte med Apollo och fick betala runt 4200 kronor per person för en vecka i en enrumslägenhet med kokmöjligheter, kylskåp, AC, TV etc.

Eftersom jag är van vid både vänstertrafik och att köra vespa/lätt motorcykel efter alla år i Thailand, hyrde vi en vespa (modell större) för att lätt kunna ta oss omkring på ön.

Flera dagar tog vi därför vespan och körde till Fig Tree Bay som är lite lugnare än Ayia Napa (där partyfolket håller till). Vi var också upp på udden ”Cape Greco” som är Europas sydligaste punkt innan Afrika. Därifrån har man fantastisk utsikt över solnedgången.

1995 bodde jag i en engelsk familj i Torquay, England. Mamman (June) har jag bra kontakt med och numera har hon lämnat sitt hus i England och flyttat till en liten stad på Cypern. Ena kvällen tog vi därför vespan och körde några mil utanför Ayia Napa för att spendera kvällen hos henne och äta middag.

   

 

Black Pearl Ayia Napa
I hamnen i Ayia Napa ligger skeppet ”Black Pearl” som uppkallats efter skeppet i ”Pirates of the Carribean”-filmerna. Temat är så klart pirater och sjörövare och en kille som är otäckt lik Jack Sparrow håller i underhållningen ombord tillsammans med ett gäng andra pirater.
Skeppet åker ner runt Fig Tree Bay och vidare ner mot spökstaden Famagusta innan det vänder tillbaka mot Ayia Napa. Under dagen serveras buffé som är helt okay samt försäljning av allehanda dryck och glass.
Båten stannar för bad och snorkling ett par gånger och det är ett skoj substitut till alla ”partybåtar” för oss som inte vill supa oss fulla under dagen och bada på samma gång.

   

 

Mat
Är man på Cypern är Halloumiosten ett måste. Den här cypriotiska osten har blivit allt mer populär de senaste åren och den är en specialitet på ön. Annat som är otroligt gott runt Medelhavet är färsk fisk, som till exempel svärdfisk.

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*