GRAN CANARIA (2008)

Första gången jag besökte Kanarieöarna var 1998.
Det var tillsammans med min mamma, moster och äldsta kusin (som är två år yngre än mig). En riktig ”tjejresa”.

Den gången bodde vi på bungalowhotellet Atindana inne i centrala Playa Del Inglés.

Eftersom min moster fyllde 50 år åkte vi 2008 iväg igen. Den här gången samma gäng PLUS min andra kusin – ett gäng på 5 tjejer.

Bara en vecka innan avfärd gick flygbolaget Sterling i konkurs och därför blev det lätt kaos då vår paketresa var sammankopplad med just det bolaget. Vi fick alla pengarna tillbaka med det samma och snabbt hittade jag en ny resa.

Även den här gången (som så många andra) valde jag Apollo (de är otroligt bra att resa med!) och lägenhetshotellet ”Don Pedro” inne i Playa Del Inglés.

Tvårumslägenheter för 2-3 personer. Trerumslägenheter för 4-5 personer.

Don Pedro är ett litet familjärt och hemtrevligt lägenhetshotell med helt nyrenoverade lägenheter. Hotellet är byggt av stenar som slipats runda av havet och ligger som en hästsko runt det mysiga poolområdet med pool som är uppvärmd nov-mars, separat barnpool samt gratis solstolar och parasoller. Gratis bordtennis och biljard. TV finns att hyra i receptionen. Trådlöst internet mot avgift. Don Pedro är mycket omtyckt av barnfamiljer och har många återkommande gäster. Ca 250 meter till stranden och ca 300 meter till livsmedelsbutik, restauranger, valutaväxling samt busshållplats för lokalbuss. Ca 600 meter till Yumbo köpcenter. Omgivningen är lugn och rofylld med begränsad trafik.

 

Playa Del Inglés ligger mitt ute i Atlanten och havet är väldigt kallt. Därför är det att rekommendera att ha ett hotell med pool om man vill bada (dvs om man åker dit under vinterhalvåret).

 

San Augustin
Längre bort österut på strandpromenaden kommer man till staden San Augustin. Det är en mysig liten stad där en av mina jobbarkompisar har bott i över 20 år. Vi traskade dit för att hälsa på och det är en härlig promenad.
Tack vare Carina (som min jobbarkompis heter) hade vi tillgång till en bil under våran vecka på ön. Vi fick låna en utav hennes! Därmed tog vi en heldag för att köra runt hela ön och besöka platser som Puerto Rico, Puerto de Mogán, Arguineguin, Amadores etc.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*