ENGLAND (1993, 1995, 1998, 2002)

Jag har besökt England fyra gånger.

Den första gången var med familjen 1993. Då var jag 14 år. Vi besökte områdena kring London och bodde på en villavagnscamping. Hur mysigt som helst.

Nästa gång jag kom tillbaka var det för att gå i skola under sommaren. Det var 1995 och jag hamnade i staden Torquay, längst ner i sydvästra England. Vi åkte buss från Jönköping och ner genom Holland, Frankrike och över via DoverCalais med båt. Jag bodde i en stadsdel som heter Babbacombe och hamnade hos en underbar familj som bestod av mamma June med sin hemmaboende son Scott. Jag åkte tillsammans med min bästa vän Hella och i huset bodde också två tjejer från Stockholm (Nina och Karin) som blev våra vänner för livet.
Skolan låg i Barton, där ett mycket känt hus vid namn ”Fawlty Towers” ligger.
Under tiden i Torquay besökte vi inte bara grannstäderna Brixham och Paignton, men också städerna Exeter, Bath och London.

1998 åkte jag tillbaka till Torquay och städerna längs sydkusten. Hella och jag bodde återigen hemma hos June och stannade där i ett par veckor. Där mötte vi också upp Karin – en av stockholmstjejerna som bosatt sig i England. Vi åkte längs med Eastbourne, Brighton och Seven Sisters på hemvägen och campade längs med vägen tillsammans med Hellas föräldrar som plockade upp oss. För att komma tillbaka till Sverige tog vi färjan (24 timmar) mellan Harwich och Göteborg.

Fyra år senare, 2002, tog jag med min vän Helen för att semestra i landet. Vi stannade hemma hos June i Torquay i två veckor och avslutade med några dagar i London, där vi bodde hos Helens vän och hans jobbarkompisar.

Nu längtar jag tillbaka till England igen.
Det är snart 10 år sen jag var där senast och en del av mitt hjärta kommer alltid att tillhöra Torquay och övriga södra delarna av England.

One Reply to “ENGLAND (1993, 1995, 1998, 2002)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*