KAMBODJA (2007)

När jag backpackade runt i Asien 2007 stannade jag mestadels i Thailand och åkte runt men eftersom mina visum gick ut efter 30 dagar i landet och eftersom jag då var tvungen att lämna landet passade jag på att ändå stanna i landet som jag åkte till för att se mig omkring.

Den 9:e februari lämnade jag därför Thailand och begav min in i Kambodja för att stanna där ett par veckor och se landet.

 

SIEM REAP

Om man ska ta sig till Siem Reap från Bangkok är flyg varmt rekommenderat. Vi bestämde oss dock för att hoppa på en buss från Bangkok till Kambodjanska gränsen och därifrån immigrera och sen ta en privat taxi de 12 milen från gränsen in till Siem Reap. Här kan det dock vara lite trixigt eftersom de helst vill att man ska åka bussen (som tar måååånga timmar). Det är sagt att man inte vill rusta upp vägarna in till Siem Reap för att folk hellre ska ta flyget. Det är dock lite skillnad i pris och de flesta väljer att åka landvägen. Vi betalade runt 60 dollar för en taxi som tog 3-4 timmar att åka. Vägen är fruktansvärd. Det guppar, ryker och är varmt. Dessutom är inte bilarna de nyaste. Men bussen tar cirka 6 timmar och flera som vi pratade med berättade att bussen varit nära att åka i diket flera gånger.
Tänk er. 120 kilometer och det tar 6 timmar med buss. Genomsnittshastighet på 20 km/h. Vi åkte i alla fall i 40-50 km/h.
Tänk er en otroligt ful grusväg med hålor och stenar överallt. That’s it.

 

ANGKOR

Utanför staden Siem Reap ligger världens största tempelområde – Angkor. Det mest kända av alla 72 tempel i området är ”Angkor Wat”.

 

PHNOM PENH

 

SIHANOUKVILLE

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*